UngDrive Masters

Sveriges största läger för unga företagare
27 - 29 sept 2024, Gnosjöregionen

SM för Sommar-
företagare

UngDrive® Masters - SM för Sommarföretagare är i korta drag en tre dagar lång, oförglömlig weekend i Gnosjöregionen fylld av socialt umgänge, inspiration, nätverkande och blodig tävling!

Deltagarna får under helgen möta unga såväl som etablerade entreprenörer, lära känna och umgås med likasinnade andra drivna deltagare, coacher och alumner och delta på en mängd spännande aktiviteter, lära känna Gnosjöandan samt framförallt delta i en intensiv, rolig och utmanande entreprenöriell casetävling där deras färdigheter sätts ordentligt på prov när de runtom på företag i Gnosjöregionen löser företagsrelaterade uppdrag och gör upp om SM-titeln. Tävlingen avrundas med prisutdelning, galamiddag och fest!

Nominering / Antagning

Du som deltagare, men även coacherna/handledarna i din kommun, kan nominera deltagare till UngDrive® Masters. Så om du visar framfötterna under sommaren och både blir nominerad, men också nominerar dig själv är chanserna större. Slutligen genomför vår antagningskommitté telefonintervjuer och på guldkvällen den 29 augusti avslöjas samtliga utvalda deltagare. Lycka till! 💙

Nominera!

Sommarföretagare?Sommar-
företagare?

Över 3 000 ungdomar i åldersgruppen 15-18 år driver årligen ett sommarföretag. Kommuner eller privata aktörer finansierar utbildningssatsningarna som syftar till att låta ungdomar få utveckla sina entreprenöriella förmågor för att på så vis vara bättre rustade för eget företagande och arbetsmarknaden i framtiden.

Non-profitorganisationen UngDrive arrangerar tillsammans med Gnosjö Kommun och Gnosjöandans Näringsliv i sommar för nionde året SM för sommarföretagare. Är du en av de främsta sommarföretagarna? Då är det stor chans att just du får ett stipendium att delta på årets grymmaste evenemang!

Vanliga frågor:
Fredag
Ankomst 10-12:00
Invigning & lagindelning
Sociala aktiviteter
Förberedelser inför tävlingsdagen

Lördag
SM-tävlingen
Uppdrag Företag 1
Uppdrag Företag 2
Uppdrag Företag 3
Uppdrag Företag 4
Galamiddag & Prisutdelning

Söndag
Gemensam avslutning
Lunch & Avresa fr. 12:00
Totalt är det 96 stipendier för tävlande som kommer att delas ut gratis till UngDrive® Masters - SM för Sommarföretagare. Därutöver erbjuds cirka 50 mer seniora entreprenörer plats som del i CREW:et på plats.
Ja absolut. Antagningskommitén till UngDrive® Masters jobbar efter tre huvudkriterier som sammanvägs; Prestation, Mindset och Framtidspotential. Notera då också att prestation innebär inte heller nödvändigtvis alltid att man tjänat mycket pengar i sitt företag - det kan även handla om att man åstadkommit något anmärkningsvärt eller gjort skillnad på annat sätt i sitt företagande.
Antagning till tävlingen sker individuellt, så det är ingen garanti. Men om antagningskommitén anser att ni förtjänar det, och det finns tillräckligt med platser kvar, kan det hända att alla blir antagna.
Du som deltagare blir antagen individuellt till UngDrive® Masters, oavsett om du jobbat i team under sommaren eller ej. Väl på plats delas alla deltagare in i totalt 32 lag med 3 personer i varje lag vilka under tävlingsdagen kommer få möta tuffa utmaningar/case kopplade till etablerade företag runt om i Gnosjö. Varje uppdrag/case löses tillsammans med ett annat lag vilket gör tävlingsformen både varierande, rättvis (där exakt lagindelning inte blir lika avgörande) och rolig då man lär känna fler personer på köpet (vilket också är ett viktigt syfte med evenemanget). Det lag som genom alla uppdrag samlar flest poäng totalt vinner SM för Sommarföretagare! Vilka företag uppdragen är kopplade till i år offentliggörs närmare inpå evenemanget.
Alla som blivit tilldelade ett stipendium till SM för Sommarföretagare deltar gratis på hela evenemanget! Det enda du betalar är din resa T/R Gnosjö.
Nej, varje deltagare bekostar själv sin resa till och från Gnosjö.
Antagningar till SM för Sommarföretagare offentliggörs på Guldkvällen den 30 augusti klockan 18:00 (🎥 Länk till sändningen).

Vi återkopplar med alla nominerade antingen via SMS eller telefon för intervju. Sista datumet för att nominera är 31 juli (notera att platserna då kan vara slut).
Gnosjö ligger i nordvästra Småland cirka 6 mil söder om Jönköping. Google Maps-länk.