UngDrive®
Masters

Sveriges största läger för unga företagare
23-25 augusti 2019, Gnosjöregionen

Sommarföretagare?
Sommar-
företagare?

Över 3 000 ungdomar i åldersgruppen 15-18 år driver årligen ett sommarföretag. Kommuner eller privata aktörer finansierar utbildningssatsningarna som syftar till att låta ungdomar få utveckla sina entreprenöriella förmågor för att på så vis vara bättre rustade för eget företagande och arbetsmarknaden i framtiden. Non-profitorganisationen UngDrive arrangerar tillsammans med Gnosjö Kommun och Gnosjöandans Näringsliv i sommar för sjunde året SM för sommarföretagare. Är du en av de främsta sommarföretagarna? Då är det stor chans att just du får ett stipendium att delta på årets grymmaste evenemang! Se förra årets eventfilm och läs mer nedan.

Huvudpartners & Arrangörer:

Huvudpartner Swedbank & Sparbanksstiftelsen Alfa
Medarrangör Gnosjöandans Näringsliv
Medarrangör Gnosjö kommun
Medarrangör UngDrive

SM för
Sommarföretagare
Sommar-företagare

Del 1: UngDrive® Masters - SM för Sommarföretagare är i korta drag en tre dagar lång, oförglömlig weekend i Gnosjöregionen fylld av socialt umgänge, inspiration, nätverkande och blodig tävling!

Deltagarna får under helgen möta unga såväl som etablerade entreprenörer, lära känna och umgås med likasinnade andra drivna deltagare, coacher och alumner och delta på en mängd spännande aktiviteter, lära känna Gnosjöandan samt framförallt delta i en intensiv, rolig och utmanande entreprenöriell casetävling där deras färdigheter sätts ordentligt på prov när de runtom på företag i Gnosjö löser företagsrelaterade case och gör upp om SM-titeln. Tävlingen avrundas med prisutdelning, galamiddag och fest, där även samtliga deltagare på Alumni Reunion deltar, vilket gör det till ett perfekt tillfälle att nätverka och umgås även med tidigare års deltagare.

Nominering

Det är normalt sett coacherna/handledarna i din kommun som nominerar deltagare till UngDrive® Masters, så om du visar framfötterna under sommaren och visar att du vill ha en plats är chanserna större. Men du som deltagare har även möjlighet att nominera dig själv via formuläret nedan. Lycka till!

Nominera!

Alumni
Reunion

Del 2: Parallellt med SM för Sommarföretagare arrangeras UngDrive® Masters - Alumni Reunion, en weekend fylld av inspiration, nätverkande och inspirerande möten med likasinnade.

En härlig weekend för dig som tidigare år varit sommarföretagare och deltagit på SM för sommarföretagare. Som deltagare på Alumni Reunion deltar du tillsammans med deltagarna på SM för Sommarföretagare under invigning, prisutdelning samt galamiddag och avslutningsfest. Övrig tid under helgen fylls av intressanta föreläsningar, workshops, företagsbesök, teambuilding, umgänge och roliga aktiviteter (schemat sätts samman av en projektgrupp bestående av projektledningen för UngDrive Masters samt tidigare års alumner). Tack vare våra fantastiska partners kan vi subventionera din plats på Alumni Reunion kraftigt och du betalar endast 695 kronor (i detta pris ingår boende, frukostar, luncher, middagar och samtliga aktiviteter under helgen). Resa T/R Gnosjö ingår ej i priset.

Anmälan

Först till kvarn gäller, så vänta inte med att knipa din plats till årets reunion. Skicka in din anmälan redan idag och betala därefter in anmälningsavgiften på 695 kronor märkt med ditt för- och efternamn samt UngDrive-ID till Bankgiro: 173-7568 (UngDrive AB (svb)). Observera att din plats inte är säkrad förrän vi registrerat din betalning på vårt konto.

Anmälan!

Vanliga frågor

Totalt är det 120 platser varav det 2019 delas ut 72 stipendier att delta gratis på SM för Sommarföretagare.
Ja absolut. Antagningskommitén till UngDrive Masters jobbar efter tre huvudkriterier som sammanvägs; Prestation, Mindset och Framtidspotential. Notera då också att prestation innebär inte heller nödvändigtvis alltid att man tjänat mycket pengar i sitt företag - det kan även handla om att man åstadkommit något anmärkningsvärt eller gjort skillnad på annat sätt i sitt företagande.
Antagning till tävlingen sker individuellt, så det är ingen garanti. Men om antagningskommitén anser att ni förtjänar det, och det finns tillräckligt med platser kvar, kan det hända att alla blir antagna.
Du som deltagare blir antagen individuellt till UngDrive® Masters, oavsett om du jobbat i team under sommaren eller ej. Väl på plats delas alla deltagare in i totalt 24 lag med 2-3 personer i varje lag vilka under tävlingsdagen kommer få möta tuffa utmaningar/case kopplade till etablerade företag runt om i Gnosjö. Varje uppdrag/case löses tillsammans med ett annat lag vilket gör tävlingsformen både varierande, rättvis (där exakt lagindelning inte blir lika avgörande) och rolig då man lär känna fler personer på köpet (vilket också är ett viktigt syfte med evenemanget). Det lag som genom alla uppdrag samlar flest poäng totalt vinner SM för Sommarföretagare! Vilka företag uppdragen är kopplade till i år offentliggörs närmre inpå evenemanget.
Alla som blivit tilldelade ett stipendium till SM för Sommarföretagare deltar gratis på hela evenemanget! Det enda du betalar är din resa T/R Gnosjö.
Nej, varje deltagare bekostar själv sin resa till och från Gnosjö.
Antagningar till SM för Sommarföretagare sker löpande, vi återkopplar med alla nominerade antingen via SMS eller för telefonintervju. Sista datumet för att nominera är dock 10 augusti (notera att platserna då kan vara slut).
Gnosjö ligger i nordvästra Småland cirka 6 mil söder om Jönköping. Google Maps-länk.

Linda
FalkBoman

Projektledare
073-027 10 88Stefan
FalkBoman

Tävlingsledare & PR
070-302 98 83

Rasmus
Karlsson

Partners & Antagning
070-643 73 12

#ungdrive