Uppdaterad: 15 december 2020

🦠 UngDrive®
Ett alternativ till PRAO

Nu kan du som lärare eller studie- och yrkesvägledare erbjuda era elever att under PRAO-perioden få testa på att starta och driva företag. Som förberedelse får du ta del av handledarmaterial och utbildningsmaterial som gemensamt ligger till grund för ett färdigt upplägg redo att användas i grundskolan. Eleverna får under två intensivdagar lära sig grunderna i entreprenörskap och företagande för att så snabbt som möjligt komma igång och uppleva företagandet på riktigt.

Resterande delar av PRAO perioden uppmanas eleven att driva sin verksamhet med coachning av lärare.

UngDrive i korthet

UngDrive är en ideell organisation som med stöd av Skolverket, Tillväxtverket, Almi och Vinnova har skapat en företagsform för alla under 18 år, som därmed kan sälja varor och tjänster till både privatpersoner och företag året runt. Helt by-the-book, vitt och lagligt.

 • Ansvarsfullt företagande året runt för all mellan 0-18 år, med tillgång till marknadens bästa försäkring till självkostnadspris.
 • Företagande 100% korrekt och helt by the book enligt Skatteverkets rekommendationer.
 • Redo för skolor och utbildning. Skolor och andra organisationer kan ta del av våra färdiga koncept “Intensivdagar” eller “Terminsupplägg” för att utbilda i och skapa workshops för ungdomarnas UngDrive företagande helt gratis.
 • Entreprenör efter skoltid - var du än är. Oavsett om du utvecklar ditt företag själv hemifrån eller med kompisarna på fritidsgården finns UngDrive där för dig.
Hur går jag tillväga?
 1. Kontakta UngDrive HQ!
  Maila så får du, via en personlig handledare, klargjort alla detaljer inför uppstarten.
 2. Vi utbildar era lärare gratis!
  Ni anmäler er till ett av våra digitala utbildningsevent för genomgång av upplägg med lärare och övrig involverad personal.
 3. Förbered och genomför UngDrive som alternativ för PRAO på er skola!
  Ni får ta del av materialet och förbereder inför genomförandet.
Andra frågor?

Tveka inte att höra av dig om du har frågor om UngDrive®

Telefon: 0370-66 50 10
Mail: hq@ungdrive.se

Må och nå toppen!
Stefan och Linda FalkBoman
Medgrundare och verksamhetsledare för UngDrive®